CLA Code Contest

Echipa noastră organizează competiții din mai multe ramuri ale informaticii, la care poți participa cu un singur click! La finalul concursului, câștigătorii vor primii premii pe site precum abonamente premium la newsletter, tutoriale sau rezolvări explicate!

CLA CTF Contest

În cadrul concursului există 2 secțiuni, una de algoritmică, ”CCC”, și una tip Capture de Flag, ”CCTFC”. Ambele sunt la fel de dificile, însă promovează două abilități complet diferite ale informaticii. Scopul concursului este de a scăpa de monotonia din școli!

De ce să participi?

Dovedește că ești bun!

Concursul academiei CLA reprezintă oportunitatea perfectă pentru a-ți demonstra abilitățiile excepționale în domeniile informatice. Indiferent de nivelul tău de experiență ai posibilitatea de a participa la două secțiuni diferite: CCC (algoritmică C++) și CCTFC (securitate Capture the Flag). Fie că ești doar pasionat sau expert în una sau cealaltă te poți inscrie și concura pe excelenta platformă de concurs unde îți vei demonstra abilitățiile și vei fi recunoscut de comunitatea digitală!

Antrenează-ți abilitațile!

Acest concurs nu este un simplu eveniment de o zi, CLA Contest este o oportunitate deosebită de a-ți antrena abilitățiile și de a învăța lucruri noi într-un mediu nou și diferit de sistemele școlare. Scopul academiei este de a arăta că informatica nu trebuie să fie plictisitoare și poate fi învățată, și automat, făcută performanță într-un mod distractiv! Participând la acest concurs vei exersa diverse tehnici, explora concepte întânite mai rar și te vei dezvolta ca specialist pe secțiunea aleasă!

Câștigă premii!

Participarea la compețiie nu aduce doar satisfacție personală, ci și șansa de a câștiga premii valoroase! Persoanele clasate pe primele locuri la una dintre secțiuni vor fi răsplătite cu abonamente premium pentru cursurile noastre, acces exclusiv la articolele speciale, resursele educaționale și rezolvările explicate de pe codulluiandrei.ro. Inscrie-te acum și ai șansa de a fi unul dintre câștigători și pentru a-le tuturor că tu ești cel mai bun!

Regulament participare

Art. 1: Înscrierea participanților

Înscrierea participanților se face online prin această pagină. Pentru a putea participa este nevoie de un cont de GitHub activ folosit la înregistrarea în codulluiandrei.ro. La confirmarea conectării accepți termenii și condițiile de folosire și prelucrare a datelor în scopul utilizării actualizate și publicarea rezultatelor pe platformă la finalizarea competiției.

Art. 2: Conturile utilizatorilor

Conturile utilizatorilor sunt create prin procesul de OAuth GitHub, și stocarea datelor pentru ulterioare folosiri în baza de date a codulluiandrei.ro. Pe lângă platforma de concurs, contul oferă acces la funcții speciale din site precum sistemul de comentarii. Pentru a elimina sau șterge din baza de date contul trebuie făcut ticket de suport pentru a contacta un administrator.

Art. 3: Afișarea rezultatelor

La finalul probelor de concurs, la ambele secțiuni ale CLA Contest, vor fi publicate rezultatele automate generate de verificarea computerizată împreună cu clasamentul inițial după maxim 30 de minute de la închiderea platformei de concurs. Ziua următoare va fi oferită contestațiilor în cazul în care există, acestea fiind verificate de un administrator.

Art. 4: Structura probelor - CCC

În cadrul secțiunii CCC, CLA Code Contest, proba constă în 4 probleme de diferite dificultăți cu 2 ore timp de lucru (120 de minute), timp în care utilizatorii pot trimite un număr nelimitat de submisii, pentru orice problemă, dar la 30 de secunde distanță una de cealaltă începând cu secunda primirii răspunsului de la compiler. Singurul limbaj de programare acceptat este C++, fiind limbajul predominant în școli și licee și totodată pentru a oferi egalitate între participanți. Se ia în considerare la punctaj rezolvarea cu scorul cel mai mare! Se permite utilizarea tutorilor librăriilor integrate (bits/stdc++.h). De-a lungul concursului IP-ul utilizatorului va avea accesul refuzat pe întregul site, iar dacă este detectată folosirea materialelor de trișare va rezulta în anularea premiului și descalificarea imediată a participantului.

Art. 5: Structura probelor - CCTFC

În cadrul secțiunii CCTFC, CLA Capture The Flag Contest, proba constă în 4 flag-uri care trebuie găsite în mai multe probleme de-a lungul a 2 ore (120 de minute). Submisia soluțiilor se face prin încărcarea flag-ului, ultimul trimis pe platformă fiind considerat răspuns final pentru fiecare probă. Atenție la introducerea acestuia, verificarea este CASE SENSITIVE! De-a lungul concursului IP-ul utilizatorului va avea accesul refuzat pe întregul site, iar dacă este detectată folosirea materialelor de trișare va rezulta în anularea premiului și descalificarea imediată a participantului.

Art. 6: Depunerea contestațiilor

După încheierea probelor și primirea baremelor, respectiv a rezultatelor automate participanții pot solicita o a doua verificare a lucrării/lucrărilor trimise în cazul în care baremul sau sistemul de verificare au defecte au erori. Această cerere are nevoie de specificarea sursei exacte a informații care se dorește modficarea. Dacă un utilizator câștigă în contestație, punctajele celorlalți vor fi modficate aferent/setate la 0 la subiectul/subiectele care primesc actualizări, aceștia vor fi imediat notificați după corectarea erorii.

Art. 7: Oferirea premiilor și diplomelor

Premiul cel mare va fi oferit fiecărui participant cu cel mai mare punctaj de la secțiune la care a concurat. După terminarea concursului, aceștia vor primii beneficiile pe cont și diplomele pe adresa de E-mail aferente conturilor de GitHub. Atenție la înscriere, dacă diplomele nu ajung la destinație este nevoie de ticket de contact pentru rezolvarea problemei!