imagine-fundal

Blog / Trimitere E-mail folosind PHP (Text si HTML)
facebook instagram whatsapp tiktok twitter

     Trimiterea de Email-uri este esențială pentru majoritatea aplicațiilor web. Folosită fie pentru conturi, fie pentru notificări sau newsletter, este un algoritm ușor care poate fi integrat în orice cod. În cazul nostru, am folosit aceste funcții la scrierea 2.0, atât pentru a primi notificări când un utilizator nu a găsit rezolvarea dorită, cât și pentru sistemul de newsletter. Pentru mai multe informații despre noul site poți intra pe acest articol. Pentru alte articole legate de PHP și Web Development accează eticheta de aici.

     Pentru a trimite un email vom folosi funcția PHP prefedefinită mail. Aceasta necesită 4 parametrii după structura următoare: mail($destinataremail, $subiectemail, $mesajemail, $headeremail). Mai jos puteți vedea implementarea PHP și cum va arăta email-ul primit de destinatar.

     Pe lângă mesajele simple, există și mesaje care pot fi configurate cu HTML și CSS. Mai exact, putem adăuga diviziuni speciale și stilizări email-urilor noastre. Pentru a face asta vom scrie variabile pentru header special, care va specifica tipul documentului și setul de caractere. Pentru un tutorial despre charset poți accesa link-ul de aici. Din nou, mai jos puteți vedea codul necesar și rezultatul.

imagine

pbinfo / 112

imagine

pbinfo / 111

imagine

pbinfo / 47