imagine-fundal

Blog / Egalitatea și egalitatea totală în JavaScript
facebook instagram whatsapp tiktok twitter

     În tutorialul de astăzi vă voi arăta diferențele dintre egalitatea totală și cea normală în limbajul JavaScript. Mai exact, vom folosi mai multe variabile, de tip diferit și cu același conținut, și structuri alternative if pentru a arăta ce face fiecare simbol de comparare.

     Începem cu 3 variabile, prima va fi a = 1, a doua, b = true, și a treia, c = "1". Acum, dacă le comparăm pe primele două folosind structura if (a == b) vom primi rezultatul TRUE, deoarece simbolul de egalitate simplă acceptă conversia între tipul de date. Mai exact, 1, un număr întreg, este echivalent cu true, care este o variabilă boleană. Apoi, folosind if (a == c) sau if (b == c) , vom primi, din nou, răspunsul adevărat, deoarece și string-ul "1" acceptă conversia la număr / bool.

     Acum, folosind aceleași variabile, le vom compora folosind structurile if (a === b) , if (a === c) și if (b === c) . Noul rezultat va fi de fiecare dată fals, deoarece simbolul === nu acceptă conversia între tipul variabilelor. Pentru ca o structură de egalitate totală (===) să fie adevărată trebuie să avem același tip de variabile. Mai exact, vom compara variabila b = true cu variabila d = true.

     În finalul tutorialului țin să menționez că ambele semne acceptă și negația și respectă aceleași reguli. Opusul pentru == este != și pentru === este !==. Mai jos puteți vedea codul scris în tutorialul de astăzi.

imagine

pbinfo / 883

imagine

cssbattle / 26

imagine

pbinfo / 986