imagine-fundal

Blog / ⏪ CoduRewind 2022
facebook instagram whatsapp tiktok twitter

Decembrie, o luna foarte importantă pentru noi, românii, dar și la nivel global. Începem cu voie bună și sărbătoare de pe data de 1, comemorând Marea Unire a Românilor pe care precedenții tuturor popoarelor române a făcut-o posibilă. Pe lânga asta, se apropie sărbătoarea Crăciunului, iar apoi, după puțin timp, finalul lui 2022 și trecerea în noul an calendaristic. În această perioadă, multe persoane își aduc aminte de cele mai frumoase amintiri, realizările profesionale, personale sau pur și simplu lucrurile pe care le-au învățat de-a lungul anului ce urmează să se termine curând. Așadar, vom scrie și noi un articol pe site, un fel de Rewind 2022 pentru Codul lui Andrei.

Am început în luna ianuarie depășind pragul de 400, iar apoi pe cel de 500 de rezolvări PBinfo încărcate pe site. Între timp, construiam la versiunea 1.5 a site-ului, aveam o nouă pagină de pornire, foarte simplistă și la obiect, inspirată de interfața meniului de start din sistemul de operare Windows 8, butoane mari, colorate și țintite direct către paginile relevante.

La puțin mai mult decât o lună distanța, după ce am continuat încărcarea problemelor pe luna februarie, în martie am trecut și pragul de 600 de rezolvări și câteva articole și tutoriale care acum nu mai sunt prezente pe site.

În aprilie, după o perioadă intensă de scris la noul mare update, versiunea 2.0, am scos de pe serverul de test și am adăugat codul pe public. Și pe scurt, a dărâmat indexarea a sute de pagini în câteva secunde, însă am știam ce urmează, iar gestionarea a fost făcută ușor, în timp de o lună indexând înapoi toate paginile vechi (rezolvările PBinfo în principal) și pe cele noi (rezolvările CSSbattle și articolele de pe blog).

În mai am trecut pragul de 700 de rezolvări PBinfo și ne-am concentrat mai mult pe celelalte categorii din site. Pentru utilizatorii noi ai site-ului, rezolvările pentru platforma CSSbattle erau încadrate în adrese pe capitol, nu singure, rezolvare cu rezolvare precum sunt acum.

Lunile ce au urmat am continuat adăugarea de conținut și mici actualizare în ceea ce constă blocuri de cod și sistemul de newsletter în iunie, la care vă puteți abona din orice pagină cu o singură apăsare de buton. La urmă, în vară am luat o mică pauza, iar apoi ne-am apucat din nou de postat și actualizările au urmat. Ne referim la chestii mărunte care fac utilizarea, atât pe partea de administrare, dar și pe partea de folosire a site-ului.

În octombrie a urmat sărbătoarea de Haloween, pentru care am creat un logo special care a stat în jur de o saptămână pe site. Un lucru este sigur, până la următorul devlog știm doar de actualizarea imaginii de fundal, aceasta va primi o varianta temporară în perioada Crăciunului, iar apoi câteva zile din noul an ce urmează.

Asta am scris până spre sfârșitul târziu al anului, continui astăzi, 29 decembrie, am modificat complet blocurile de cod, a doua oară de la 2.0 până acum și tot am câteva idei de îmbunătățire. Mai jos puteți vedea cum arată același cod doar că primul este scris folosind varianta veche, iar acum, varianta nouă. Pentru cei interesați, înainte foloseam tema monokai sublime, fără numărarea linilor, în noul program folosim tema gradient dark, cu fundal modificat la un gradient din culorile site-ului și o nuanță de albastru, împreună cu numărul de linii. Totodată am schimbat și font-ul acestora folosind Source Code Pro și variațiile acestuia la grosimea 400, respectiv 700 pentru bold. Din fericire până la încheierea lui 2023 am reținut să fac salvări, copii sau pur și simplu capturi de ecran cu modificările pentru a vedea ulterior ce am realizat printr-o anumită actualizare.

În încheiere vreau să menționez câteva date statistice ale site-ului. Încheiem anul 2022 având peste 1200 de pagini, câteva zeci de mii de linii de cod și ținte noi pentru anul ce vine!

Rezolvări în total: 1157

Articole blog în total: 44

Rezolvări PBinfo: 1000

Rezolvări CSSbattle: 111

Rezolvări HackerRank: 47

Tutoriale pe blog: 35

Știri pe blog: 12

imagine

cssbattle / 15

imagine

pbinfo / 1981

imagine

pbinfo / 4232